fair fun

Hoe betrek je familie en vrienden bij je huwelijksaanzoek?

Geplaatst op

Veel mensen willen graag de familie en vrienden betrekken bij een huwelijksaanzoek. Dit kan alleen lastig zijn, omdat de familie en vrienden niet opeens allemaal om jullie heen kunnen staan tijdens het huwelijksaanzoek. Dat zou natuurlijk een beetje opvallen. Maar heb je toch wat hulp nodig bij het betrekken van familie en vrienden bij het huwelijksaanzoek? Lees dan hieronder snel verder.

Vragen om de hand

Eén van de beste manieren om de ouders van je partner bij het huwelijksaanzoek te betrekken, is door de hand van je partner te vragen. Dat doe je dus bij de schoonouders. Dit is wel een hele traditionele gewoonte waar steeds minder mensen zich aan houden. Toch is het een hele mooie manier om je schoonouders er op deze manier bij te betrekken. Het is natuurlijk niet verplicht, want de keuze ligt altijd bij jou.

Het is in ieder geval belangrijk dat je partner niet weet wat je doet bij de schoonouders. Het zou zonde zijn als je partner erachter zou komen op deze manier. Maar wat zeg je dan precies tegen de schoonouders? Leg vooral uit wat je zo speciaal vindt aan je partner en waarom je graag zou willen trouwen. Dit zullen je schoonouders zeker waarderen. 

Hulp van familie en vrienden

Wanneer je begint met het plannen van een huwelijksaanzoek doen, kan je familie of vrienden om hulp vragen. Door hulp te vragen, zal die persoon zich vereerd voelen. Hiernaast zal hij of zij zich helemaal betrokken voelen bij het huwelijksaanzoek. Vaak kan je het beste aankloppen bij een beste vriendin of vriend. De ouders van je partner kunnen vaak ook goede ideeën voor huwelijksaanzoek hebben.

Wil je het huwelijksaanzoek bijvoorbeeld in een park doen? Ga dan samen met iemand van je familie of vrienden een paar parken bezoeken om het mooiste park uit te zoeken. Heb je de verlovingsring nog niet kunnen vinden? Misschien kan je dan iemand meenemen die je kan helpen met het uitzoeken van een verlovingsring. Een extra mening is altijd mooi meegenomen.

Tijdens het huwelijksaanzoek

De voorgaande opties spelen zich meer af op de achtergrond. Maar wil je dat de familie en vrienden echt aanwezig zijn tijdens het huwelijksaanzoek? Dan zal je op zoek moeten gaan naar een idee voor het huwelijksaanzoek waarbij het niet gek is dat iedereen er is. Het is wel goed om rekening te houden met je partner. Zou je partner ook willen dat iedereen erbij is? Je partner moet zich natuurlijk wel comfortabel voelen op zo een speciaal moment.

Je kan bijvoorbeeld denken aan een etentje in het restaurant met iedereen. Wellicht is een verjaardag waar iedereen op uitgenodigd is ook een idee. Het is dan aan jou of je het plan vertelt aan de familie en vrienden of dat je iedereen versteld gaat laten staan. Verder kan je er misschien voor zorgen dat iedereen van een afstand kan toekijken. Het is dan wel belangrijk dat je partner de familie en vrienden niet herkent.

Gerelateerde berichten

Tips voor een leuke picknick

Picknicken is de beste manier om je tijd buitenshuis door te brengen zonder veel geld uit te geven. Je kunt een picknick plannen in het park in je...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden