fair fun

Een kwalitatieve horeca vrieskast kopen met deze tips

Geplaatst op

In een professionele keuken heb je nood aan tal van verschillende toestellen. Eén van deze toestellen is ongetwijfeld een professionele horeca vrieskast. Het spreekt namelijk voor zich dat je het je als horecazaak niet kan veroorloven om bijvoorbeeld plots zonder saus of andere ingrediënten te komen te zitten. Alles in een horeca koelkast stoppen is ook geen oplossing, want heel wat voedingswaren zullen op deze manier na verloop van tijd gaan bederven en dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Het mag dan ook duidelijk zijn, het kopen van een vrieskast om te gebruiken in je horecazaak is altijd een absolute must. Wil jij er ook zeker van zijn dat je wat dit toestel betreft uiteindelijk kiest voor het meest interessante exemplaar? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande tips!

             1.) Welke capaciteit is er vereist?

In eerste instantie zal je natuurlijk even willen bekijken welke capaciteit er is vereist voor de vrieskast die je wenst aan te schaffen. Wat dit betreft kan je eigenlijk in de praktijk een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. Je kiest voor het aanschaffen van één grote vrieskast;
  2. je koopt twee vrieskasten die over een verschillende capaciteit beschikken;

De vraag die veel mensen zich nu wellicht stellen is waarom je er in godsnaam voor zou moeten kiezen om meerdere vrieskasten voor de horeca in huis te halen. Wel, dat is zeer eenvoudig. Verder op deze pagina zal duidelijk worden dat niet alle ingrediënten op dezelfde temperatuur moeten worden bewaard. Door ervoor te kiezen om niet één, maar wel verschillende horeca vrieskasten te kopen kan je er in de praktijk voor zorgen dat je altijd beschikt over een horeca vrieskast die de vooropgestelde eisen moeiteloos zal weten in te lossen. Hoe dan ook, het is bij het kopen van een horeca vrieskast in de praktijk altijd een vereiste om rekening te houden met de capaciteit die is vereist.

             2.) Wat ga je voornamelijk opslaan in je vrieskast?

Het tweede punt is echt ontzettend belangrijk om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een horeca vrieskast. Het is namelijk zo dat het ene product het andere niet is. Wanneer je ervoor kiest om een vrieskast te kopen moet je dan ook steeds stil blijven staan bij hetgeen je in de vrieskast zal opslaan. Voor bepaalde ingrediënten geldt bijvoorbeeld dat ze het best kunnen worden opgeslagen bij een temperatuur van min tien graden. Voor andere ingrediënten geldt dan weer dat een koelere temperatuur van bijvoorbeeld min achttien graden is vereist. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk bij het aanschaffen van een bepaalde vrieskast op dit vlak rekening moet worden gehouden met twee belangrijke zaken.

In eerste instantie denk je maar beter even bij jezelf grondig na over welke ingrediënten je hoofdzakelijk in de vrieskast gaat opslaan. Is er sprake van een zeer grote diversiteit aan gerechten? In dat geval zal je eventueel willen overwegen om niet één, maar wel verschillende vrieskasten te gaan gebruiken. Het spreekt voor zich dat hier een extra investering aan verbonden is, maar daar tegenover staat wel dat je al je ingrediënten met zekerheid op de best mogelijke manier zal kunnen bewaren. Dit is uiteindelijk toch het belangrijkst.

                Let op het temperatuurbereik van je vrieskast!

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat je bij het kopen van een horeca vrieskast altijd rekening moet houden met het temperatuurbereik waar deze over beschikt. Dat lijkt misschien op het eerste zicht slechts een detail, maar dat is het niet. Voor heel wat vrieskasten geldt bijvoorbeeld dat ze slechts een koeling weten te realiseren tot aan -11 graden. Zoals eerder reeds aangegeven kan dat voldoende zijn, maar geldt dat niet voor alle ingrediënten. In bepaalde gevallen is dan ook een grotere koeling tot bijvoorbeeld -18 graden een vereiste. Het mag dan ook duidelijk zijn, altijd bijzondere aandacht schenken aan het temperatuurbereik waar een horeca vrieskast over beschikt is zeker geen overbodige luxe, integendeel!

             3.) Wat met het energieverbruik van je horeca vrieskast?

Last but not least zijn ook de verbruikskosten een belangrijk punt om bij stil te blijven staan bij het kopen van een horeca vrieskast. Vrieskasten en koelkasten staan er om bekend de grootste verbruikers te zijn in een keuken. De keuze voor een energiezuinig(er) model kan er dan ook voor zorgen dat je niet alleen even, maar wel over de lange termijn heel wat geld kan besparen. Je moet er wel rekening mee houden dat energiezuinige vrieskasten voor in de horeca kunnen beschikken over een significant hoger gelegen prijskaartje. Zoals gezegd is dit echter een investering die je over een wat langere termijn zeker dubbel en dik zal terugverdienen.

Gerelateerde berichten

Tips voor een leuke picknick

Picknicken is de beste manier om je tijd buitenshuis door te brengen zonder veel geld uit te geven. Je kunt een picknick plannen in het park in je...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden