Breda is de 9e grootste stad van Nederland. Dit betekent natuurlijk dat er ook van alles te doen is in deze oude stad. De stad zit vol met cafés, restaurants, hotels, bioscopen, parken en nog veel meer. Wij sommen de leukste activiteiten in Breda voor je op, zodat je dagje uit super leuk wordt!

Escape room

Breda heeft erg veel leuke escape rooms waar je samen met je vrienden uit kunt kiezen. De bekendste is Prison Escape waarbij je dient te ontsnappen uit een échte gevangenis! Verder is er ook nog The Casino Heist en Escape Room Zwart.

Wijnproeverij

Ben je meer van de wat chiquere uitjes? Je kunt ook genieten van een wijnproeverij te doen bij een van de vele wijnkelders. Wij raden persoonlijk Wijnproeverij Pinot aan, aan de Grote Markt in het centrum van de stad.

Kerken & Musea

Breda heeft een groot aantal erg mooie kerken die je zeker een keer moet bezoeken als je houdt van Gotische architectuur en kunst. Bezoek bijvoorbeeld de Sint Antoniuskathedraal, de grote kerk of de Waalse kerk. Daarnaast heeft Breda ook een aantal erg interessante musea zoals het Begijnhof museum, het stedelijk museum van Breda en het miniaturenmuseum.

Avondje stappen

Aan het einde van de dag heb je vast zin om even lekker uit te gaan. Breda heeft tientallen cafés, bars en clubs waar je lekker los kunt gaan. Mocht je nog wat extra spanning willen gedurende de avond? Eenmaal terug in de hotelkamer kun je je vrienden verrassen met een stripper.

Overnachten

Er zijn erg veel hotels te vinden in Breda. Je kunt dus een hele dag lang genieten van de sfeer van de stad, zonder dat je je druk hoeft te maken over de terugreis! Een paar goede hotels die goed in het centrum liggen zijn Hotel Merlinde, Nouveau Van Ham, Bliss Boutique en De Klok.