fair fun

Wat te doen bij de voorbereiding op een wereldreis?

Geplaatst op

Het voorbereiden van een wereldreis kost erg veel tijd en komt veel bij kijken. Je moet minimaal een jaar van tevoren beginnen. Dan begin je met het besluiten welke landen je wilt bezoeken. 

Kortom, genoeg te doen. Lees deze blog goed door om erachter te komen wat je allemaal moet doen, om een wereldreis te kunnen maken. 

Stap 1: beslissing nemen over landen

Eerst ga je een grove planning maken. Neem meerdere beslissingen over welke landen of precieze steden je wilt bezoeken. Dat moeten locaties zijn die je echt wilt zien volgens jouw bucketlist, die volgens jou een grote indruk achterlaten of waar ook een plek is voor een overnachting. 

Het kan zo zijn dat er een visum nodig is voor dat specifieke land. Dat kost namelijk veel tijd om dat te kunnen regelen.

Stap 2: inkomen en uitgaven berekenen

Onder de leuke dingen kunnen ook minder leuke dingen gebeuren, die je misschien van tevoren niet had kunnen bedenken. Voor een wereldreis moet je een groot budget beschikbaar stellen, voor onvoorspelbare uitgaven.  

Stap 3: wachtwoorden en papieren

Er kan zomaar iets met je gebeuren, waardoor er niemand bij je rekening kan komen. Om zo’n voorval te voorkomen, is het belangrijk om iemand als vertrouwenspersoon aan te wijzen, die bij je gegevens kan komen voor eventuele noodgevallen. Ook is het handig om voor je reis kopieën te maken van je persoonlijke gegevens, als een paspoort, ID of verzekeringspasje. Deze kan je voor thuis en voor op reis goed gebruiken.

Stap 4: dingen regelen

Een ‘lang op reisverzekering’ moet je zeker afsluiten, als je langer dan 60 dagen buiten Nederland bent of voor langer dan een jaar. Voor beiden gevallen moet je goed op internet kijken, waar je zo’n verzekering kan afsluiten en let goed op welke voorwaarden er zijn als je zo’n contract afsluit en op wereldreis gaat.

Stap 5: oppassen op huis

In die tussentijd dat jij weg bent, geeft het een veiliger gevoel om iemand te regelen die een tijdje in het huis gaat wonen of wil oppassen. Zeker is het handig om een oppasser te vinden, als je een huisdier hebt. 
Kortom, het voorbereiden van een wereldreis is een gedoe, maar is het wel een leuke ervaring om mee te maken. Bij een wereldreis maken zijn wandelschoenen zeker handig. Ben je op zoek naar een winkel die die spullen aanbiedt? Klik op de link voor het ruime assortiment: https://www.ronaldadventureshop.nl/lowa-wandelschoenen

Gerelateerde berichten

De perfecte vakantie voor de avonturiers: De Ardennen

Voor de avontuurlijke reizigers die houden van natuur, spanning en ontspanning is er geen betere bestemming dan de Ardennen. Gelegen in het hart van...

Lees meer

last minute disneyland parijs

Disneyland Parijs, het betoverende pretpark dat dromen waar maakt, staat hoog op de verlanglijst van veel reizigers. En wat is er nu opwindender dan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden