fair fun

Wat je moet weten over Zanzibar

Geplaatst op

Zanzibar, dat is pas echt iets bijzonders. Het eiland ligt wat verstopt aan de oostkust van Afrika en wordt ook wel Unguja genoemd. Het eiland maakt onderdeel uit van Tanzania, maar aan de andere kant vormt het samen met een ander eiland, Pemba, een semiautonome staat: Zanzibar. Het eiland is bovendien onderdeel van wat men ook wel de specerijeneilanden noemt. Dat doet het samen met twee andere eilanden, namelijk Pemba en Mafia.

De historische binnenstad, Stone Town, is echt adembenemend mooi

De cijfertjes; Zanzibar is precies 1554 vierkante kilometer groot. Zanzibar is het economisch centrum en het beschikt over een grote haven. Bovendien heeft het eiland in Stone Town een prachtige en historische binnenstad. De bevolking leeft vooral van specerijen als bijvoorbeeld nootmuskaat, peper, kaneel en kruidnagel. Ook toerisme vormt een voorname bron van inkomsten voor de plaatselijke bewoners. Het eiland is ook al bekend om de rode franjeaap. Zanzibar geldt als de enige streek waar je deze aap kunt ontmoeten. Al moet je dan wel echt goed zoeken overigens. Hij schijnt er echter wel degelijk te leven.

Liefhebbers van architectuur voelen zich al snel een vis in het water op het eiland Zanzibar

Zanzibar is in de rijke historie sterk beïnvloed door onder meer de Perzen,  de Arabieren, Portugezen en moslims. Resten van die culturen zie je er dan ook nadrukkelijk terug. Met name de historische binnenstad Stone Town is een aanrader. Het zijn vooral de slingerende lanen en de opvallende rode torens die het bijzonder maken. Evenals de deuren met veel houtsnijwerk. Ook de aanwezige moskeeën zijn oogverblindend mooi, Als je ergens architectonische hoogstandjes vindt, dan is het wel op dit eiland. Dit zie je onder meer terug in de vorm van de Gulian Brug en het Huis van Wonderen.

Geboorteplaats van voormalig Queen zanger Freddie Mercury

Zanzibar geniet ook bekendheid als geboorteplaats van voormalig Queen zanger Freddie Mercury en geldt als de op twee na grootste producent van kruidnagels. Uit Zanzibar komen ook kruiden, zeewier en raffia, terwijl er uiteraard ook erg veel vis geëxporteerd wordt.  Het eiland is populair bij toeristen, voor de plaatselijke bevolking een mooie bron van inkomsten. Vooral de duikplekken worden geroemd, zeker bij de bekende koraalriffen aan de noord- en oostkust. De meest bedreven sport op het eiland is ondertussen overigens kitesurfen geworden. Dat valt overigens allesbehalve altijd in goede aarde bij de vissers en inwoners. Kitesurfen wil nog wel eens tot onverkwikkelijke en gevaarlijke situaties leiden namelijk.

Bekijk het aanbod voor Zanzibar en andere eilanden van Tanzania op Tanzaniaspecialist.com.

Massatoerisme zou niet echt wenselijk zijn, laat Zanzibar vooral mooi blijven

Zanzibar was lange tijd een onontdekt gebied. Ondertussen echter bezoeken meer en meer toeristen het eiland. Het vormt voor de bewoners een extra inkomstenbron, maar baart toch ook zorgen. Eigenlijk mag namelijk niets aan de authenticiteit van het eiland veranderd worden. Massatoerisme zou wat dat betreft zeker niet wenselijk zijn. Het eiland moet zijn charme houden, want het is er gewoon schitterend mooi. En dat zou eigenlijk door iedereen gekoesterd moeten worden. Toch is het aan te raden om het eiland te bezoeken als je een indruk op wilt doen van de cultuur.

Gerelateerde berichten

Wat zijn Beachgames?

Beachgames zijn een verzameling van leuke en competitieve activiteiten die speciaal zijn ontworpen om op het strand te spelen. Deze games combineren...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden