fair fun

Waarom escape rooms zo populair zijn

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn er wereldwijd duizenden escape rooms beschikbaar en elke dag komen er nieuwe, originele ruimtes bij. Waarom zijn escape rooms zo populair geworden?

 

Even helemaal weg

De meesten van ons leiden een druk leven en hebben doordeweeks veel moeite om tijd te vinden voor werk, studie, de zorg voor de kinderen, vrienden en ga zo maar door. Ieder van ons heeft een heleboel verantwoordelijkheden om dagelijks mee om te gaan. Escape rooms brengen je in een compleet nieuwe ruimte en stellen ons in staat om uit onze dagelijkse routine te stappen en te ervaren hoe het is om een ander persoon te zijn – een boek of film karakter, bijvoorbeeld. De duur van een spel varieert van ongeveer één tot twee uur. De unieke en meeslepende ervaring van escape rooms brengt mensen in een andere realiteit, waardoor de tijd even lijkt stil te staan. Of je nu ontsnapt aan een apocalyps, een gevangenis of een ruimteschip in een ver weg gelegen melkwegstelsel, de buitengewone ervaring van een escape room zorgt dat je helemaal in een andere wereld bevindt.

 

Uitdaging

Escape rooms zijn veel meer dan eenvoudige videogames die in de virtuele werkelijkheid plaatsvinden. In plaats van alleen maar naar een computerscherm te staren, neem je deel aan intellectueel of fysiek werk. Je wordt echt geprikkeld.

 

Wedstrijdelement

Een andere reden voor de populariteit van escape rooms is onze oneindige liefde voor spellen. Spelletjes spelen en winnen wordt gevolgd door het gevoel van beloning en prestatie. Neem bijvoorbeeld sport. Het streven om te winnen is al die tijd een natuurlijke drang geweest. We genieten ervan om geprezen en beloond te worden voor iets. Daarom is een escape room ook de perfecte optie voor een bedrijfsuitje, de gedeelde trots bevordert de teamspirit aanzienlijk.

 

Nieuwsgierigheid

Escape rooms spelen ook in op de menselijke nieuwsgierigheid. Het zit in ons bloed om mysteries te ontdekken en op te lossen. Na het probleem te hebben uitgedokterd, voelen we ons goed over onszelf. Daarom is het niet verwonderlijk dat sommige mensen vluchtkamer enigszins verslaafd worden en terugkomen om meer mysteries op te lossen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden