fair fun

Verschillen elektrische en normale scooter: lees het in dit blog

Geplaatst op

De elektrische scooter maakt zijn opmars en zie je steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Toch zijn er nog veel mensen die liever gebruik maken van een reguliere scooter die op fossiele brandstof rijdt. Beide type scooters hebben zo zijn voor- en nadelen: in dit blog vertellen we je alles over de verschillen tussen elektrische en normale scooters.

De voor- en nadelen van elektrische scooters

Het grootste verschil tussen een elektrische scooter en een normale scooter is meteen het grootste voordeel van een elektrische scooter: hij heeft geen brandstof nodig. Het enige wat je regelmatig moet doen is de accu opladen; er komt geen benzine aan te pas. Dit scheelt natuurlijk in de maandelijkse kosten. Een ander voordeel is dat een elektrische scooter minder onderdelen heeft en dus minder onderhoud nodig is om hem rijdende te houden.

Het nadeel van een elektrische scooter is dat de actieradius (voor nu nog) kleiner is dan die van een scooter die op benzine werkt. Een gemiddelde elektrische scooter komt zo’n 40-90 kilometer ver, terwijl een normale scooter ongeveer 100 tot 140 kilometer ver komt, afhankelijk van het type en model. Een elektrische scooter is zoals gezegd goedkoper in onderhoud, maar mocht de accu vervangen worden, dan kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Wel wordt verwacht dat de (onderhouds)prijzen van elektrische scooters steeds lager worden.

De voor- en nadelen van normale scooters

Een normale scooter heeft als voordeel dat ze een stuk goedkoper zijn in de aanschaf dat een elektrische scooter. De kosten per kilometer liggen lager bij elektrische scooters, maar doordat de aanschafprijs een stuk hoger ligt, moet je veel kilometers maken voordat je break even rijdt. Een ander voordeel van een normale scooter is dat je een stuk zichtbaarder bent. Een verbrandingsmotor maakt meer geluid dan een elektromotor, waardoor je zichtbaarder bent voor fietsers en andere weggebruikers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden