fair fun

Tips wanneer je op zoek bent naar een Katana of samoeraizwaard

Geplaatst op

Oosterse gevechtstechnieken spreken al jaar en dag tot de verbeelding. Zeker wanneer er wapens bij komen kijken. Misschien droomde je al als jong kind van je eigen samoeraizwaard, of had je een plastic Katana. Nu je volwassen bent, kan je van deze droom werkelijkheid maken!

Traditionele Japanse Katana

Een Katana is een stalen zwaard met een gebogen kling. Het is erg sterk, scherp en functioneel. Het wordt zowel gebruikt om slagen mee toe te dienen als om mee te snijden. Dit maakt van een Katana het ideale verdedigingswapen. Wil je een Katana kopen, zorg er dan voor dat je geen namaak aankoopt. Goedkope zwaarden zijn niet met traditionele technieken gesmede en zijn dus van mindere kwaliteit. Een Katana kopen doe je dus best in een speciaalzaak.

Functionele Katana

Wanneer je een samoeraizwaard enkel als decoratie wil gebruiken, hoeft dit geen kwalitatief zwaard te zijn. Ben je echter een krijgskunst beoefenaar of verzamelaar, dan wil je de ‘real deal’. In dat geval kan je je wenden tot de samurai en Katana shop waar je een groot assortiment aan zwaardsoorten in verschillende lengtes en vormen kan vinden. In deze shop vind je enkel kwalitatief, traditioneel materiaal aan een eerlijke prijs. Ook voor functionele zwaarden kan je terecht in de samurai en Katana shop. Deze Katana’s zijn ‘battle ready’.

Is het wel legaal?

Er is natuurlijk een reden waarom je mama je vroeger niet met zwaarden wou laten spelen. Samoerai zwaarden zijn scherp en een ongeluk is snel gebeurd. Gelukkig ben je ondertussen volwassen en verantwoordelijk genoeg om op een correcte manier met dit wapen om te gaan. Zolang je het doordacht gebruikt tijdens je gevechtssport of enkel gebruikt om je woning te decoreren, is er dus geen probleem. Je mag je zwaard wel niet in het openbaar dragen of laten zien. Wanneer je je Katana vervoert, moet het verpakt zijn.

Gerelateerde berichten

auto huren op Curaçao tips

Als je droomt van een exotische vakantiebestemming met prachtige stranden, een bruisend nachtleven en een rijke cultuur, dan is Curaçao zeker een...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden