Handgeschreven brieven zijn iets prachtigs, en na een tijdje zitten om een ​​brief te schrijven is het leuk om ook wat tijd te besteden aan het presenteren ervan. Het eerste dat de ontvanger van de brief ziet, is de envelop. Het is dus de moeite waard om er iets aan te doen. Ik heb hieronder een paar ideeën verzameld om ervoor te zorgen dat jouw enveloppen zich onderscheiden van de rest.

Maak gebruik van handlettering

Heb wat plezier met de letters van het adres op de voorkant van je envelop en probeer mooie letters uit. Als handlettering niet jouw ding kun je ook letters uitknippen en plakken.

Koop leuke postzegels

Koop een leuke postzegel. Er komen regelmatig speciale postzegels uit die zijn een stuk leuker dan een “gewone” postzegel. Postzegels zijn er in elke categorie wel te vinden dus kun je eenvoudig een postzegel kopen die past bij de persoon die de brief ontvangt. Hoe vaak stuur je tenslotte nog een brief? Hier mag dan ook best wat aandacht aan worden besteed.

Gebruik afbeeldingen

Om je envelop te pimpen kun je van alles doen. Denk ook aan leuke stickers en washi tape. Een voor de hand liggende tip maar toch te leuk om niet te benoemen: knip een afbeelding uit een tijdschrift of maak leuke patronen en thema’s voor de ontvanger, dit zal gelijk een positief effect hebben doordat de ontvanger ziet dat er moeite gedaan is.

De standaard envelop

Tegenwoordig is de envelop niet meer alleen in wit maar in alle kleuren te verkrijgen. Zo kun je dus vanuit de basis al beginnen met een gekleurde envelop, wat het al een stuk vrolijker maakt. Mocht je er een klein cadeautje bij verzenden kun je ook een beschermende envelop kopen die ervoor zorgt dat jouw cadeau heel bij de ontvanger aankomt.