fair fun

Tips om kinderen gezond te houden op school

Geplaatst op

Je wilt natuurlijk het beste voor je kind. Thuis kun je van alles regelen om de gezondheid van je kinderen zo goed mogelijk te houden, maar ook op school zijn er mogelijkheden. We geven een aantal praktische tips.

Persoonlijke hygiëne

Kinderen experimenteren veel en kleine kinderen zijn geneigd om aan alles te proeven. Het kan daarom helpen om kinderen vroeg te leren hoe ze bijvoorbeeld hun handen goed kunnen wassen, bijvoorbeeld na een toiletbezoek of voor het eten. Zo wordt de kans kleiner dat de kleintjes zelf ziek worden of elkaar aansteken.

Gezonde tussendoortjes

Veel bedrijven laten tegenwoordig fruit leveren om hun personeel gezond en fit te houden. Ook voor schoolklassen kan het helpen om wat vers fruit beschikbaar te stellen voor de leerlingen. Het geeft hun immuunsysteem een stimulans en verkleint de kans op een griepje.

Herken stressvolle situaties

Niet alleen volwassenen hebben last van stress, ook kinderen kunnen op school onder druk komen te staan. Bijvoorbeeld door huiswerk of sociale druk. Ook bij kleintjes heeft dit een slechte uitwerking op de gezondheid. Zorg dat je tekenen van stress herkent zodat je er op tijd iets tegen kunt doen.

Blijf in beweging

Beweging is erg belangrijk voor een gezonde groei van kinderen. Het is belangrijk dat ze de ruimte krijgen om hun energie kwijt te raken. Naast actieve gymlessen kun je ook denken aan het aanbrengen van plakkers voor pleinspelen, om ze extra te stimuleren. Dit kan de kinderen zowel mentaal als fysiek prikkelen.

Samen zijn

Elk kind heeft aandacht en anderen kinderen om zich heen nodig. Maar het mengen met anderen gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Probeer daarom situaties te creëren waarin de kinderen samen moeten werken, bijvoorbeeld tijdens een spelletje. Acceptatie in een groep is goed voor het zelfvertrouwen van een kind, wat ook het immuunsysteem versterkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden