Als je met een bootje door de grachten wilt varen, dan kun je uit veel verschillende boten kiezen. De grachten in grote steden als Amsterdam, Utrecht en Leiden liggen vol met allerlei verschillende bootjes en sloepen. Alleen hoe weet je voor welke organisatie of welke boot je moet gaan? In deze blog helpen we je met een aantal tips voor het kiezen van de juiste boot.

Het soort boot

In wat voor boot wil je door de grachten van bijvoorbeeld Leiden of Amsterdam varen? De meeste mensen kiezen voor een sloep, waar je vaak met een mannetje of 12 op terecht kunt. Met een sloep kun je gemakkelijk zo’n 14 uur het water op en onbezorgd heerlijk genieten van het mooie uitzicht en mooie weer. Interesse in een sloep huren in Leiden, Amsterdam of Haarlem? Bekijk dan snel welke sloepen je kunt kiezen.

De tijdsduur

Het is soms lastig om in te schatten hoeveel tijd je op de boot door wilt brengen. Voor een rondvaart in Amsterdam raden we aan om minimaal 3 of 4 uur een boot te huren. Zo kun je alle leuke bezienswaardigheden langs de grachten van de stad zien en hoef je niet gehaast overal snel langs heen te varen.

Bij de prijs inbegrepen

Als je de verschillende bootpartijen gaat vergelijken, dan is het ook slim om te kijken naar wat er bij de prijs is inbegrepen. Veel mensen kijken alleen naar de prijs, alleen is het ook belangrijk om te kijken wat er bij de prijs is inbegrepen. Zo weet je direct waar je geen extra kosten meer aan kwijt bent wanneer je met de boot gaat varen.

De opstaplocatie en bestemming

Ga je met andere mensen varen en komt iedereen op eigen gelegenheid naar de plek? Kies dan een opstaplocatie die voor iedereen handig is, zowel voor de autorijders als mensen die met het openbaar vervoer komen. Ook is het handig om na te denken over de eindbestemming. Willen jullie na de boottocht nog een hapje gaan eten ergens of hebben jullie andere plannen? Stem de eindbestemming hierop af, dit scheelt weer veel tijd en geld op de dag zelf.