Het is een nationale volkssport aan het worden om samen met familie en vrienden lekkere sushi te maken en daarna de avond door te brengen met wijn en heerlijk gemaakte gerechten waar iedereen van kan smullen. Sushi is echt een gerecht dat mensen graag delen. We raden het dan ook af om naar een all-you-can-eatrestaurant te gaan en jezelf vol te stouwen met sushi; alle gerechten zelf op te eten terwijl je helemaal niets deelt met elkaar. Dan ga je eigenlijk een beetje voorbij aan wat sushi kan zijn. Het is ook erg belangrijk dat je zorgt dat de vis die in de sushi terecht komt helemaal geschikt is hiervoor. In deze blog willen we graag tips geven om gezond te blijven na het eten van sushi. Gebruik dus de juiste viskwaliteit.Lees snel verder!

Welke vis mag er in de sushi?

In principe is het de bedoeling dat er rauwe vis in de sushi gaan. Natuurlijk mag je ook gebakken vis in de sushi doen, want er zijn zeer veel variaties op sushi bedacht die allemaal toch wel op hun eigen manier best lekker zijn. Maar wanneer je het traditioneel wilt doen, dan is het erg belangrijk dat je rauwe vis in de sushi doet die 24 uur ingevroren is op een temperatuur van -20 graden Celsius. Zo worden eventuele parasieten gedood en krijg je ze niet levend binnen waardoor je ziek wordt. We zien dat dit in Azië nog wel eens gebeurt, omdat ze daar vis zo uit de zee in de sushi doen. Vraag altijd eerst eventjes aan de verkoper of de vis aan de criteria voldoet. Als dit niet het geval is, dan kun je natuurlijk altijd zelf de vis nog invriezen, anders raden we je sterk af deze vis te gebruiken.

Sushi bestellen 

De laatste jaren zien we dat sushirestaurant als paddenstoelen uit de grond schieten, dit is natuurlijk ook niet zonder reden, want sushi is bijzonder populair en een geliefd gerecht voor jong en oud. Was het vroeger zo dat je naar een restaurant ervoor moest, tegenwoordig, al enige jaren, kun je sushi bestellen, waardoor je er thuis ook van kunt genieten. We raden je zeker aan om dit eens te proberen en het chinese eten een keertje over te slaan. Er gaat dan een wereld voor je open. Bij sushi hoofddorp helpen ze je graag aan A-klasse sushi!