fair fun

Hoe LEGO bouwt aan duurzaamheid

Geplaatst op

In 1958 vond de Deen G.K. Kristiansen een eenvoudig systeem uit om kleine stenen in elkaar te klikken. Dit resulteerde in tientallen jaren van fantasierijk spel voor jong en oud in meer dan 140 landen. LEGO heeft uitgesproken een positieve impact achter te willen laten op de planeet.

Om de daad bij het woord te voegen gaan ze een spannende uitdaging aan: in 2030 willen ze ervoor zorgen dat al hun belangrijkste producten en verpakkingen gebruikmaken van duurzame materialen.  LEGO investeert de komende jaren meer dan 100 miljoen euro om deze belofte waar te maken.

Waarom LEGO deze ambitie heeft

Bij LEGO zijn ze er sterk van overtuigd dat ze een verantwoordelijkheid hebben tegenover kinderen om een positieve impact te hebben op de wereld. Onderdeel van die verantwoordelijkheid is het aanpakken van de klimaatverandering en het verantwoord gebruik van hun natuurlijke bronnen. LEGO heeft een sterke vooruitgang geboekt op het vlak van energie-efficiëntie, afvalvermindering en recycling, samen met het gebruik van hernieuwbare energie.

In de afgelopen vijf jaar hebben ze bijvoorbeeld hard gewerkt om de impact van hun verpakkingen te verminderen door 100% FSC-inhoud in alle verpakkingen te betrekken en gebruik te maken van levenscyclusanalysetools bij het ontwerp van hun producten: van de standaard LEGO-blokken, tot de complexere items zoals de LEGO City serie.

Ze zijn nu klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan: het vinden van nieuwe, innovatieve en duurzamere manieren om hun producten en verpakkingen te blijven maken.

Hoe gaat LEGO deze ambitie verwezenlijken?

Om het doel in 2030 te bereiken, is LEGO van plan op vele plakken te innoveren. Ze werken hierbij samen met leveranciers, universiteiten en partners zoals het Wereld Natuur Fonds (WNF) om duurzame grondstoffen voor LEGO producten en verpakkingen te onderzoeken, te ontwikkelen en te implementeren.

We kunnen LEGO’s streven naar het gebruik van duurzame materialen alleen maar toejuichen en hopen dat meer bedrijven een voorbeeld nemen aan LEGO en er alles aan doen om te verduurzamen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden