Een t-shirt met een zelfontworpen logo bedrukken is eenvoudiger dan je denkt. Met behulp van een strijkijzer creëer je heel eenvoudig een uniek en persoonlijk kledingstuk. Gebruik een milieuvriendelijke inkt op waterbasis om je logo af te drukken en koop een t-shirt van biologisch katoen om het milieu minimaal te belasten. Naast het feit dat inkt op waterbasis niet alleen beter voor het milieu is, zijn ze ook beter voor je huid en comfortabeler om te dragen. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf een shirt bedrukt met een strijkijzer.

1.      Je ontwerp

Kies het logo of de afbeelding dat je op het shirt wilt drukken en vergeet niet om dat ontwerp in spiegelbeeld te printen. Als je het ontwerp dan op een t-shirt drukt met een strijkijzer, dan staat het op de juiste manier op je shirt.

2.      Printen en bijknippen

Print je ontwerp op transferpapier en knip het bij, zodat alleen je logo of afbeelding straks op het shirt wordt gedrukt.

3.      Afdrukken voorbereiden

Plaats het t-shirt op een vlakke, harde ondergrond zoals een tafel. Gebruik een schoon, effen shirt om een nette druk te bewerkstelligen.

4.      Het ontwerp erop strijken

Verwarm een strijkijzer en strijk de plooien uit je shirt. Zorg ervoor dat het volledig vlak ligt voor de afdruk. Verwijder de achterkant van het transferpapier en plaats het ontwerp op de plaats van het shirt waar je het wilt afdrukken.

Leg vervolgens een zachte keukendoek of perkamentpapier bovenop het ontwerp. Plaats de hete strijkijzer erop en strijk in een cirkelvormige beweging van het midden van het ontwerp naar de randen.

5.      Afkoelen

Laat het ontwerp afkoelen en verwijder het doek of het papier van het ontwerp. Trek het er langzaam af en begin bij een hoek. Als het doek of het papier goed verwijderd is en het ontwerp mooi op het shirt gedrukt is, kun je het direct dragen.