Beginnen met airsoft is veel laagdrempeliger dan mensen denken. Er wordt vaak gedacht dat je eerst duizenden euro’s aan gear moet kopen voordat je in kan stromen maar dat is niet het geval. Je kunt al voor een paar honderd euro een mooie beginner set aanschaffen om te kijken of het iets voor jou is. Airsoft is een onwijs leuke sport al moet je wel tegen een stootje kunnen!

Beginner airsoft set

Een beginner airsoft set bestaat in principe uit een airsoft geweer en een veiligheidsbril of veiligheidsmasker. Op sommige locaties gelden er bepaalde kledingvoorschriften zoals camouflage kleding. Met een mooi beginner airsoft pistool kan je aan de slag en kan je al vanaf 50 euro aanschaffen. Het is echter zeker aan te raden om een AEG (auto electric gun) aan te schaffen omdat je zeker als beginner nog moeite zult hebben met mikken. Hiervoor is een AEG ideaal omdat ze een hoge vuursnelheid hebben en over het algemeen erg nauwkeurig zijn. Iedere airsoft shop zal een AEG aanraden als beginner airsoft geweer.

Goede kleding

Goede kleding is ook enorm belangrijk bij het airsoften. Je bevindt je namelijk over het algemeen in ruw terrein en de meeste blessures komen van het terrein zelf. Denk hierbij aan takken en andere scherpe voorwerpen in de omgeving. Het is belangrijk dat je goede schoenen hebt omdat je op velden zult lopen met veel kuilen en gaten waarbij enkel blessures op de loer liggen. Goede camouflage kleding is ook een aanrader voor de beginnende airsofter. Deze kleding is en beschermend maar maakt je ook moeilijker te zien. Zo maak je het de tegenstander veel moeilijker en vergroot je gelijk jouw kans om te winnen.

Aanvullende gear

Als je merkt dat je airsoft steeds leuker begint te vinden kun je overwegen om wat extra gear aan te schaffen. Denk hierbij aan extra magazijnen of een harnas. In plaats van extra kogeltjes meenemen en deze bij te vullen tijdens het spel (wat niet erg praktisch is) kun je een extra magazijn meenemen. Hierdoor wordt herladen een stuk makkelijker en sneller. Een harnas of vest heeft vaak ruimte voor een extra magazijn zodat je deze niet mee rond hoeft te sjouwen. Ook zit hier vaak een optie voor een veldfles of waterzak in zodat je tijdens een skirm niet dorstig wordt. Eventuele mondbescherming kan je ook nog overwegen. Dit is ideaal tegen de stof en beschermt gelijk de tanden.