In deze blog nemen we graag met je door waarom sushi zo gezond is. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven.

Sushi is niet alleen heerlijk, maar het is ook heel goed voor je. Het is een heerlijke bonus om het voedsel te kunnen eten waar je van houdt zonder de prijs te betalen voor je verwennerij. Er zijn veel beweringen gedaan over de gezondheidsvoordelen van het typische Japanse dieet van vis en rijst. Zo is de gemiddelde levensverwachting voor zowel vrouwen als mannen in Japan een van de hoogste ter wereld.
Sushi bevat weinig calorieën. Witte vis zoals zeebaars en rode snapper hebben minder dan 100 calorieën 100g. Rijkere vissen zoals makreel, paling, en de vettere tonijn, toro, hebben minder dan 200 calorieën per 100 gram.
Vette vis, zoals makreel, sardine, en haring zijn hoog in omega-3 vetzuren, die effectief kunnen zijn bij het voorkomen van hart-en vaatziekten, beroerte en artritis.

Rijst

Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft van rijst. Een uitstekende bron van koolhydraten en eiwitten, het is glutenvrij, dus geschikt voor mensen met tarwe allergieën.

Rijstazijn

Rijstazijn heeft verbazingwekkende antibacteriële eigenschappen, die al lang worden gebruikt om voedsel te conserveren. Het helpt de spijsvertering op milde wijze, terwijl het ook het risico op hoge bloeddruk verlaagt en werkt als een milde oppepper. In verdunde vorm werkt het ook als een effectieve huidconditioner.

Gember

Gemberwortel wordt ingemaakt en geserveerd als een gehemelte reiniger met sushi.
Net als rijstazijn is gember een effectief natuurlijk antisepticum. Het helpt bij de spijsvertering, stimuleert het immuunsysteem en helpt het lichaam om verkoudheid en griep te bestrijden.

Sojasaus / – bonen

Sojabonen worden gemaakt met zout, tarwe en gist en gefermenteerd om sojasaus te maken. Sojabonen bevatten veel eiwitten, magnesium, kalium en ijzer. Sojaproducten bevatten fyto-oestrogenen, die met succes zijn gebruikt om problemen in verband met de menopauze te behandelen. Er is nu een variant verkrijgbaar met minder natrium. Tamari, dat geen tarwe bevat, is een goed alternatief voor mensen met een tarweallergie.

Zeewier

Nori (zeewier) wordt door sommigen misschien als een ongewoon voedingsmiddel beschouwd, maar het is zeer voedzaam. Het bevat eiwitten, mineralen – vooral jodium – en is rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, niacine en C. Het helpt voorkomen dat cholesterol zich in de bloedvaten ophoopt. Hoe donkerder de nori, hoe beter de kwaliteit.
Versnipperde nori geeft een decoratief tintje aan sushi en soepen.

Wasabi

Wasabi is rijk aan vitamine C en stimuleert de productie van speeksel en helpt de spijsvertering. Het heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en is mild antiseptisch.
Zin sushi gekregen? Bij sushi bestellen Rotterdam hebben ze de lekkerste sushi voor je. Laat je verrassen.