fair fun

De 3 leukste uitjes om te ondernemen in Utrecht

Geplaatst op

In de provincie Utrecht is genoeg te doen! Ontdek de botanische tuinen van de Universiteit van Utrecht of vaar door de eeuwenoude grachten van de stad Utrecht. Hou je meer van musea? Het Nederlandse Spoorwegmuseum is dan een echte aanrader. In dit blog vertellen we je over de leukste uitjes in de provincie Utrecht.

De Botanische Tuinen van Utrecht

De Botanische Tuinen van Utrecht is gebonden aan de Universiteit van Utrecht, die de tuin stichtte in het jaar 1639. De tuin was destijds bedoelt om studenten kennis te laten maken met medicinale planten en kruiden. Met de tijd werd het park steeds verder uitgebreid en zelfs vandaag de dag zijn de tuinen nog een grote bron van kennis voor deskundigen en studenten. De tuinen worden nog steeds gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, en zijn daarnaast te bezoeken tegen een klein bedrag.

Het Spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum is opgericht in 1927 en staat in teken van de geschiedenis van  het spoor; je vindt er allerlei voertuigen en ander rollend materieel. De collectie van het museum is zo groot dat niet alles tentoongesteld kan worden. Binnen het museum vind je allerlei attracties, zoals:

  • De grote ontdekking: een simulator waarin een machinist je meeneemt op een tocht die begint in een mijnschacht, de plek waar het allemaal begon. Hier werd namelijk de stoommachine uitgevonden. Na het verlaten van de mijn kom je uit bij de stoomlocomotief de Arend, de eerste stoomlocomotief van Nederland.
  • Stalen Monsters: is een darkride waarin je plaats neemt in een voertuig die eruit ziet als mijntrein. Je wordt langs verschillende scènes geleid die te maken hebben met de spoorwegen rond 1918 tot en met 1945.

Varen door de grachten van Utrecht

Utrecht is niet voor niets uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa! De Utrechtse grachten staan bekend om zijn werfkelders en werven en zijn al in de middeleeuwen gebouwd. Tegenwoordig is het een prachtige toeristische attractie waarbij elk gracht zijn eigen kenmerken en sfeer heeft. Lijkt het je leuk om een keer door de grachten van Utrecht te varen? Bezoek dan eens de website van sloepdelen.nl, waar je tegen een leuk tarief met een sloep door Utrecht kunt varen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden