Er zijn genoeg mensen die niet graag naar de ‘afgezaagde’ vakantielanden gaan waar al zo veel Nederlanders ieder jaar heen vertrekken. Zij doen liever iets origineels, iets dat niet alle vrienden, kennissen en buren ook al doen. Daar valt iets voor te zeggen. Maar ook in deze bekende vakantielanden zijn tal van onbekende plekjes te vinden of originele manieren te verzinnen om je vakantie door te brengen.

 

Waar ben je geweest?

 

Als je iemand vraagt waar hij op vakantie is geweest, en het antwoord blijkt ‘Spanje’ te zijn, dan is dat vaak geen reden om ‘Goh, wat origineel, vertel!’ te antwoorden. Bij Spanje denk je tenslotte aan een groot toeristenhotel aan 1 van de bekende Costa’s. Hartstikke leuk, als je ervan houdt, maar niet echt voer voor bijzondere vakantieverhalen.

 

Toch is dat lang niet altijd het geval. Je kunt in Spanje tenslotte ook op hele andere manieren vakantie vieren. Een bootvakantie Spanje is bijvoorbeeld een originele manier om het land eens op een andere manier te bekijken. Zo zie je de bekende kustlijn eens vanaf het water, op een flink afstandje van alle drukte. Dat is genieten van zon, zee en strand op een compleet andere manier dan je gewend bent, en Spanje zien en beleven zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan.

 

Er zijn meer landen die zich prima lenen voor een vakantie op het water. Griekenland bijvoorbeeld, bekend om de vele kleine en grotere eilanden. Met een boot kun je er meerdere bezoeken, en Griekenland pas écht goed ontdekken. Heerlijk op het water, genieten van de prachtige zee en al het prachtigs dat het land te bieden heeft. Of wat dacht je van zeilen in Kroatië? Het toerisme in Kroatië zit flink in de lift, maar het land is een stuk rustiger dan menig andere zonbestemming. Het is dankzij de prachtige kustlijn prima geschikt om heerlijk te genieten van een zeilvakantie. Zoek vanaf het water naar mooie stranden en meer aan op de beste plekjes van het land: zeilen in Kroatië geeft je de vrijheid om je vakantie helemaal naar je eigen zin in te richten.

 

Anders dan anders

 

Natuurlijk zijn er meer manieren om traditionele vakantielanden op een niet traditionele manier te bezoeken. In Spanje kun je bijvoorbeeld eens het binnenland ontdekken, in plaats van de kust. Op die manier leer je een heel ander Spanje kennen, veel minder toeristisch. Dit principe geldt voor veel landen langs de Middellandse Zee: de kustlijnen worden in de zomer massaal bevolkt door toeristen, maar in de rest van het land valt nog meer dan genoeg te ontdekken. Bezoek eens een lokale markt, boek een B&B in een klein plaatsje en ga naar een restaurant waar de lokale bevolking zelf ook te vinden is. Op deze manier leer je een land écht kennen!