fair fun

Amsterdam Light Festival 2023: Editie 12 – Loading…

Geplaatst op

Het is weer die tijd van het jaar waarin Amsterdam zijn straten en grachten transformeert in een schitterend spektakel van licht en kunst: het Amsterdam Light Festival. De twaalfde editie staat voor de deur, en de stad maakt zich op voor een betoverende reis door de wereld van creativiteit en verlichting. Laat ons samen een voorproefje nemen van wat de komende editie van dit magische evenement ons te bieden heeft.

 

Het thema: Loading…

Net als bij voorgaande edities blijft het Amsterdam Light Festival verrassen met een nieuw en intrigerend thema. Dit jaar is het thema “Loading…”. Een mysterieuze titel die de nieuwsgierigheid prikkelt en de verwachtingen doet stijgen. Wat wordt er geladen in de verbeelding van de kunstenaars? Welke verhalen worden ontgrendeld door de lichtkunstwerken die de Amsterdamse grachten zullen verlichten? We staan op het punt het te ontdekken.

 

Kunstenaars van wereldklasse

De kunstenaars die deelnemen aan het Amsterdam Light Festival behoren tot de wereldtop als het gaat om lichtkunst. Met hun unieke visies en innovatieve benaderingen beloven ze de bezoekers te betoveren en te inspireren. Namen als OGE Creative Group, Gali May Lucas, Karolina Howorko, Serge Schoemaker Architects, en Irma de Vries sieren de lijst van deelnemende kunstenaars voor deze editie.

 

Interactieve beleving: Loading…

Een bijzonder kenmerk van het Amsterdam Light Festival is de interactieve aard van sommige kunstwerken. Dit jaar kunnen bezoekers zich verwachten aan installaties die hun zintuigen prikkelen en actieve deelname aanmoedigen. “Loading…” belooft niet alleen een visuele, maar ook een participatieve ervaring, waarbij het publiek een rol speelt in het tot leven brengen van de kunst.

 

Verkenning te voet of per boot

Of je nu langs de grachten wandelt of kiest voor een betoverende boottocht, het Amsterdam Light Festival biedt verschillende manieren om de kunstwerken te bewonderen. Overweeg een combinatie van beide om de diversiteit van de lichtinstallaties volledig te omarmen.

 

Plan je bezoek

Wil je het maximale uit je ervaring halen? Overweeg dan om het festival meerdere keren te bezoeken, aangezien sommige kunstwerken overdag een compleet andere indruk geven dan ’s avonds. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van speciale evenementen, rondleidingen en activiteiten die tijdens het festival plaatsvinden.

 

“Loading…” belooft een editie te worden die de verwachtingen overtreft en de stad in een nieuw licht plaatst. Dus, laad je nieuwsgierigheid op, trek je warmste jas aan en bereid je voor op een onvergetelijke reis door de magie van het Amsterdam Light Festival. De stad wacht op jou, met kunstwerken die wachten om te worden ontdekt en herinneringen die wachten om te worden gemaakt.

Gerelateerde berichten

auto huren op Curaçao tips

Als je droomt van een exotische vakantiebestemming met prachtige stranden, een bruisend nachtleven en een rijke cultuur, dan is Curaçao zeker een...

Lees meer

Wat zijn Beachgames?

Beachgames zijn een verzameling van leuke en competitieve activiteiten die speciaal zijn ontworpen om op het strand te spelen. Deze games combineren...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden