fair fun

4 tips om een bekende sing songwriter te worden

Geplaatst op

Het programma ‘de beste sing-songwriter van Nederland’ bood onbekende zangers een podium om hun kunsten te laten zien. Maar ook zonder televisieprogramma heb je mogelijkheden om bekend te worden bij het grote publiek. We geven 5 tips.

 

Promoot jezelf

Soms lijkt het alsof bekende zangers uit het niets op de voorgrond zijn gekomen, van onbekend naar plots in de hitlijsten. Op een enkeling na, hebben de meeste artiesten echter hard moeten werken om in de spotlights te komen. Bouw je bekendheid langzaamaan uit: begin bij familie en vrienden, start een YouTube-kanaal en vraag bij lokale uitgaansgelegenheden of je een keer mag optreden. Zo kun je stapje voor stapje je bekendheid vergroten.

 

Wees uniek

Om toch op te vallen tussen alle andere zangers is het belangrijk iets unieks te hebben. Dat kan natuurlijk in je zang naar voren komen, maar kan ook je outfit of uiterlijk zijn. Mensen moeten je kunnen herkennen aan jouw unieke factor en zullen dit ook gebruiken om je te beschrijven. Zo val je op tussen de grote massa.

 

Leer goed zingen

Het lijkt misschien een open deur, maar je zangkunsten moeten van een bepaald niveau zijn om door te kunnen breken. Complimenten van familieleden betekenen niet dat je ook echt kunt zingen. Neem zangles om je volume te versterken en je stem krachtiger te maken. Je zangkunsten vormen de basis als sing-songwriter. Door je unieke eigenschap zullen mensen je vervolgens onthouden, aangezien er een heleboel zangers zijn met matig stemgeluid.

 

Zoek samenwerking met anderen

Ga op zoek naar andere bekende zangers in jouw genre en probeer ze te benaderen. Netwerken kan heel efficiënt zijn om snel de juiste mensen in de branche te ontmoeten en je eigen naam te promoten. Een andere manier is om bij een band te gaan. Vaak hebben ze al een kleine schare fans en je kunt de bekendheid van je eigen naam vergroten via de muziek van de band.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden