fair fun

3 tips voor een weekend weg met kinderen

Geplaatst op

Een weekendje weg in eigen land met het gezin, heerlijk! Maar waar gaat de reis naartoe? En waar moet je aan denken als je naar een bepaalde locatie gaat. Met kinderen weg is tenslotte wel net even anders dan wanneer je alleen met je partner weg gaat. In dit artikel bespreek ik drie verschillende mogelijkheden voor een weekend weg met kinderen. Ook vertel ik je waar je aan kunt denken als je voor een bepaalde mogelijkheid kiest. Laat het inpakken en de voorpret maar beginnen! 

Weekend aan zee

Is het lekker weer? Dan is er niks fijners dan een weekend aan zee. Aan zee is er genoeg te doen voor iedereen binnen je gezin. De kinderen kunnen lekker in het zand of water spelen en jullie zelf kunnen heerlijk zonnen. Vergeet bij het inpakken zeker de strandbal en de schepjes en emmertjes niet, hoewel ze die misschien in het vakantiehuisje ook wel hebben liggen. Wil je door de duinen fietsen met de kinderen, hou er dan rekening mee dat de kinderen misschien niet zo snel en gemakkelijk met de hoogteverschillen omgaan. Een bakfiets van de Urban Arrow Family lijn is hiervoor erg geschikt. De kinderen kunnen dan gewoon in de bak terwijl jullie samen genieten van de natuur. 

In de natuur

Zijn jullie echte natuurliefhebbers? Dan is een weekendje in een boshuisje misschien iets voor jullie. De kinderen kunnen heerlijk ravotten in het bos en jullie genieten van de rustige, natuurlijke omgeving. Met een beetje geluk spot je zelfs nog wat wilde dieren. Zorg voor voldoende vermaak voor de kinderen en hou rekening met alle weersverwachtingen. Bij goed weer kun je lekker buiten in het bos spelen met de kinderen, maar bij slecht weer kan het ook heerlijk zijn om met zijn allen binnen een spelletje te doen of te knutselen.  

Naar een pretpark

Houden jullie zelf wel van een beetje actie en wil je je kinderen het weekend van hun leven geven? Kies dan voor een pretpark. Overdag hebben jullie genoeg vermaak van het pretpark en ‘s avonds zijn de kinderen waarschijnlijk zo moe dat jullie gezellig met z’n tweeën in het huisje kunnen ontspannen. Hebben jullie kleine kinderen? Vergeet dan de buggy niet. Met al die indrukken willen de kinderen misschien niet altijd zelf lopen en om ze nu de hele tijd te tillen, dat wordt zelf ook te zwaar. Een pretpark iets te wild en druk voor jullie? Dan kun je ook voor een dierentuin kiezen. Zo kun je bij de Beekse Bergen bijvoorbeeld praktisch tussen de dieren overnachten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden