fair fun

3 tips voor een singelreis in Nederland

Geplaatst op

Je wilt graag op vakantie gaan en de wereld ontdekken, maar je doet dit liever niet alleen. Tegelijkertijd heb je ook niemand om mee te reizen. Moet je je droom dan opgeven en thuis blijven of moet je juist alleen reizen? Beide opties hoeven niet! Je kunt namelijk voor een singelreis kiezen. Je gaat dan dus zonder familie of vrienden op vakantie, terwijl je toch nog met anderen op reis gaat. Bij het op vakantie gaan met een singelreis, is het verstandig om de volgende tips te gebruiken. 

Kies de juiste locatie 

Als je nieuwe mensen wilt ontmoeten, schrijf je dan niet in voor een romantische koppelstour. Je moet juist voor een singelreis kiezen! Je kunt dan beroemde musea en monumenten ontdekken, net als lokale culturen en prachtige natuurgebieden met mensen die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Kijk bij het beoordelen van de reizen goed naar het activiteitenniveau van elke route, zodat je een tour kunt kiezen die je niet zal verslijten. Voor de eerste keer is het misschien beter om niet al te ver van huis te gaan, je kunt dan dus voor singelreizen Nederland kiezen. 

Kies het juiste type

De singelreis moet natuurlijk goed bij je passen. Als je niet sportief aangelegd bent en het liefst op het strand wilt liggen met een cocktail in je hand dan kun je beter niet voor een actieve vakantie kiezen natuurlijk.  Er zijn namelijk genoeg reizen waarbij je gaat abseilen, raften, klimmen, ga zo maar door. De liefhebbers van relaxvakanties zullen natuurlijk niet echt genieten van zo’n singelreis, al kun je het een keer proberen als je uit je comfortzone wilt stappen. Echter is het normaliter beter om te kiezen voor een soort singelreis die past bij je levensstijl. 

Kies de juiste groep

Natuurlijk heb je niet de volledige controle over de groepssamenstelling van je singelreis, maar je kunt vaak wel checken of de organisatie hier rekening mee houdt. Dit is vooral van belang als je de verdeling van mannen en vrouwen van belang vindt. Daarnaast moet je ook kijken naar de grootte van de groep, sommige mensen houden simpelweg meer van kleinere of juist grotere groepen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers van je singelreis heeft bovendien effect op de sfeer tijdens de vakantie. Als je twintig jaar bent dan wil je immers liever niet met alleen maar 60-plussers op reis gaan.

Gerelateerde berichten

Wat zijn Beachgames?

Beachgames zijn een verzameling van leuke en competitieve activiteiten die speciaal zijn ontworpen om op het strand te spelen. Deze games combineren...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen als je iets leuks wilt ondernemen.

Contactgegevens

Via info @ fairfun.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden